2018-02-02

’’Legyél jó, tegyél jót a gyermekekért!’’

By webadmin

A Juventutti Alapítvány kereste meg iskolánkat és arra kért bennünket, hogy kapcsolódjunk be a Simo Megsegítő Egyesület által meghírdetett ’’Tartósélelmiszer-gyüjtés’’-be, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósághoz tartozó elhelyező központok gyermekeinek megsegítésért.

A Legyél jó, tegyél jót a gyermekekért! című gyűjtési akcióban iskolánk is részt vett és 2 nap(nov.8-9) gyűjtést szervezett,úgy iskola,mint külön osztályok részvételével,amelyet Albert Éva tanárnő irányított az osztályfőnökök segítségével.

A jótékonysági akció elsődleges célja tehát a gyermekvédelemhez tartozó elhelyezőközpontok segítése volt, emellett cél volt, hogy iskolánk egy szervezett gyűjtésbe kapcsolódhasson be, és hogy ez a gyűjtés az iskolánk számára akár lehetőségként szolgáljon a jótékonykodás örömét értékelő, környezetükre figyelő, felelős fiatalok nevelésének folyamatában.

Az akcióban részt vevő osztályok:- IX.A/C-Bilibok Julianna-osztályfőnök

– IX.B-Szatmáry Zsófia-osztályfőnök

– X.B –Darvas Annamária-osztályfőnök

– X.C -Ferencz Lilla-osztályfőnök

-XI.A –Sisz Livía-Karola-osztályfőnök

-XI.B –Albert Éva –osztálályfőnök

A felsorolt osztályok mellett még iskola szinten is sok tartósélelmiszer gyűlt,amelyet egy gyűjtőpontban a X.B és XI.B osztály irányított.

A Simo Megsegítő Egyesület és a Juventutti Alapítvány tisztelettel meghívta iskolánkat a jótékonysági akció hivatalos zárórendezvényére,ahol egy elismerő Diszoklevelet nyújtott át a résztvevőknek.

Köszönet iskolaigazgatóknak,osztályfőnököknek,tanároknak, és nem utolsó sorban a gyerekeknek,akik összefogással mind ezt megvalósították.

Link1

Link2