2021-11-04

Gyakorlaton Lengyelországban – folytatás

By webadmin

Az ERASMUS+ pályázat keretén belül zajló három hetes szakmai gyakorlatot egy épitkezési cég egyik munkapontján végeztük, ami egy négyemeletes társasház volt. Ezen a helyszinen dolgoztunk falazással, betonozással, vasazatok elkészítésével, vakolatokkal és zsaluzatok összeállításával, anyagszállítással. A munkából mindenki egyformán kivette a részét, a cégvezető nagyon meg volt elégedve velünk.

A második hét végén meglátogattuk a wroclawi állatkertet, ami egy egész napos program volt, és mindenkinek nagyon tetszett. Egy másik nap felmentünk a wroclawi „Sky Tower” tetejére, ami a 212 méteres magasságával a város, és egész Lengyelország legmagasabb épülete. Gyönyörű kilátás tárult elénk, beláttuk az egész várost. Az egyetemi múzeum meglátogatása is a kulturális programok egyike volt. Délutánonként sétáltunk a gyönyörű városban és az Odera folyó partján, figyelve hogy a lenyugvó nap milyen csodás táncot jár a folyó kristálytiszta vizén. A város érdekessége, hogy többszáz apró, barátságos törpeszobor található a legizgalmasabb helyeken: járdán, ablakpárkányon, oszlopokon, lépcsőn, a folyóparton, a fűben, a toronyban, mindenhol….

Két osztálytársunknak különösen emlékezetes marad Wroclaw, mivel ott ünnepelte a születésnapját.

Utolsó nap, október 22.-én kora reggel elindultunk Aushwitz fele, hogy meglátogassuk az aushwitzi és birkenaui koncentrációs táborokat. Sokkoló volt mindenki számára. Délután Krakkóba látogattunk el, amely szintén egy gyönyörű város. Itt egy két órás intenzív városnézésen vettünk részt idegenvezetővel, majd utána indultunk haza. Mindenkinek egy feledhetetlen élmény marad a Lengyelországban töltött három hét.