2016-12-12

KÓS NAPOK

By webadmin

Iskolánkban minden decemberben megszervezésre kerülnek a Kós Napok. A diáktanács az idén is nagy igyekezettel készült az eseményre és Gedő Mária tanárnő irányításával, valamint a tevékenységeket vezető tanárok segítségével jól sikerült iskolanapokat sikerült szervezni.

A megnyitó keretén belül Szén János igazgató Úr köszöntő beszéde után sor került a Kós Károly plakett megkoszorúzására. Az igazgató Úr szavait idézve “Iskolánk névadója példakép számunkra. Munkásságával, életvitelével, sokoldalú alkotó emberi magatartásával olyan egyéniség volt, aki örökre példa marad számunkra.”

img_2357

A programban versenyek, vetélkedők, kiállítások, játékok szerepeltek két tematika köré csoportosítva: Kós Károly élete és munkássága (pl. Kós vetélkedő, kincskeresés, maratonolvasás Kós Károly művekből), valamint a Karácsonyi ünnepkör (különböző kézműves tevékenységek, ének- és szavalóverseny, stb). Sor került közös korcsolyázásra, úszásra, floorboll, ping-pong, sakk- és Rubik-kocka kirakó bajnokságra, táncversenyre is. A kiállítások az építészti rajzoló és formatervező osztályos diákok műveit tartalmazták, de volt természetfotó kiállítás, valamint történelni kiállítás is (témája a kommunizmus).

A gazdag programkínálat lehetővé tette, hogy a diákok megismerjék és minél többet tudjanak meg az iskola névadójának életművéről, építészi, irói, grafikusi, népszolgálati tevékenységéről. Ugyanakkor versenyeztek, szórakoztak, vidáman és hasznosan töltötték ezt a két és fél napot.

Az iskolanapok támogatója Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, valamint az iskola alapítványa, a Palladis Ars Szövetség volt, akiknek köszönjük a támogatást.

img_2350

Cikk a Hargita Népéből itt található.

A további képek megtekinthetők itt.