2016-12-14

Jót tenni jó!

By webadmin

hagyjnyomot_0plakat

 

 

 

 

 

 

 

A Young Caritas által meghirdetett „Hagyj nyomot’’ verseny keretén belül egy programot kellet megszerveznünk, mellyel jót cselekedünk, egy kis örömet hozunk valakinek az életébe (hátrányos helyzetű emberek/gyerekek).

hagyjnyomot_1hagyjnyomot_2

A mi ötletünk egy gyűjtés volt, amit  Csíkszentdomokoson szerveztünk meg. Miután megvolt a helyszín, amely az ottani hittanterem volt, amelyet Lukács János tisztelendő atyának köszönhetünk, jöhetett a népszerűsítés/kihirdetés. Ezt az általunk szerkesztett plakátokkal, az ottani televízió-csatornán próbáltuk elérni. A konkrét gyűjtésre 2016. december 10-én került sor délelőtt 10 órától délután 5 óráig.

hagyjnyomot_3hagyjnyomot_4hagyjnyomot_5

Kíváncsian, némi izgalommal vártuk a fejleményeket, és úgy látszott az a bizonyos nap a mi napunk lesz, hiszen már kezdés előtt percekkel közel 10 zsáknyi ruha sorakozott katonás rendben. A zsákok csak folyamatosan gyűltek, hiszen megfelelő időszakot találtunk el: általában őszre időzítik a lomtalanítást, így nem csoda hogy páran egy egész csomagtartónyi ruhával örvendeztettek meg minket. Közel 100 zsák ruha, játék és plüssmaci gyűlt össze, ami bőven felülmúlta az elvárásainkat. Az összegyűlt ruhákat először iskolánk, a Kós Károly líceum dísztermébe szállíttattuk.

hagyjnyomot_6

hagyjnyomot_7

A ruhákat a csíksomlyói Szent István Otthonhoz vittük, a játékokat és a plüss macik nagy részét pedig az újonnan induló csíkszeredai Cimbora Napköziotthon „Tipegő” csoportjának szállítottuk.

hagyjnyomot_8

A szállítást Albert Éva osztályfőnökünk, Bíró Imre matektanárunk és Császár Róbert gondnok segítségével sikerült megoldani. Utólag is hálásan köszönjük nekik és mindazoknak, akik akármilyen aprósággal segítettek!

hagyjnyomot_9

Csapatunk,  „A szomorú fűzfa vigasztalók” tagjai: Gergely Henrietta-Kinga (X.B), Máté Krisztina (X.B), Barabás Rita (X.B), Zsók Kinga (X.B), Csutak Gabriella (X.B), Golicza Nikoletta (X.B), Bartos Mónika (X.B), Tofán Edina (X.B), Kósa Adrienn (IX.C), Karda Szidónia (Vencel József Szakközépiskola – IX.A), mentorunk pedig Albert Éva tanárnő volt.