2017-12-11

Beszámoló a 2017-es iskolanapokról

By webadmin

 

A csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskolában minden évben megemlékezünk névadónk december 16-i születésnapjáról, ilyenkor szervezzük az iskolanapokat. Ebben a tanévben december 4. és 6. között a diáktanács és a tanárok szervezésében változatos programokon vehettek részt a tanulók

Hétfőn, december 4-én délelőtt 9 órakor előadássorozattal indítottuk a sulinapokat, amelyek keretén belül megemlékeztünk iskolánk névadója halálának 40. évfordulójáról. Ezt követte az ünnepi megnyitó, melyen Szén János igazgató köszöntötte a diákokat, buzdítva őket az aktív részvételre. Az ünnepi beszéd után iskolánk hagyományainak megfelelően három végzős diák megkoszorúzta a Kós Károly plakettet majd a diákok megtekintették az előtérben kihelyezett templommaketteket, amelyeket a XII. A osztály tanulói készítettek Pálfi Géza tanár irányításával.

Másnap reggel 9 órától kezdődtek a tevékenységek, voltak vetélkedők (Kós Károly építészeti és irodalmi vetélkedő, amelynek keretén belül Nistor Rareș és Fărcaș Corina román szakos tanárok segítségével felidézték Kós Károly és Onisifor Ghibu orvos barátságát is, Csíkszereda építészete, Ping-pong verseny, focibajnokság, gasztronómiai verseny, logika verseny, olvasómaraton, kincskeresés és szópiknik). Használati tárgyak is készültek fagyis- és hurkapálcikákból valamint fogpiszkálóból. Aki pedig csak lazítani akart, az beülhetett a teaházba egy-két csésze ízletes forró teára. Majd záróakkordként aki nem felejtette otthon a fürdőruháját, elmehetett úszni a Csíki Csobbanóba.

Szerdán a diákok karácsonyi díszeket készítettek, majd ezekkel feldíszítették az iskola előterében álló fenyőfát. Eközben az érdeklődők bebizonyíthatták ügyességüket az Egy perc és nyersz versenyen, a számítógépes játékok rajongói pedig újfent összemérhették tudásukat a League of Legends és a Counterstrike bajnokságokon. Új verseny indult útjára, amely nagy népszerűségnek örvendett: Szórakozz és okosodj. A matematika kedvelők a Bolyai szobában tanultak meg érdekes dolgokat a két nagy magyar matematikus életéről és munkásságáról. A Szerelem verseny ezúttal nem a romantikus lelkületűeket vette célba, hanem a szakiskolás tanulókat, amelynek keretén belül Szentes Gyula mester szerelésből versenyeztette az érdeklődőket.  Az iskolanapokat pedig egy fergeteges bulival és táncversennyel zártuk.

December 11-én került sor a díjkiosztóra, az összegyűjtött pontszámok alapján a XI. B osztály nyerte meg az osztályversenyt és a tortát, második helyezett a IX. B, harmadik a IX. A-C. dícséretet kapott a X. D. A diáktanács a szervezési munkáját az iskola vezetősége szintén egy tortával jutalmazta.

A rendezvénysorozat nem jöhetett volna létre Csíkszereda város Önkormányzata és iskolánk alapítványa, a Palladis Ars Szövetség anyagi támogatása és segítsége nélkül.

Felelős tanár: Gedő Mária

Igazgató: Szén János