2022-11-28

Újra bővült az iskola felszereltsége

By webadmin

A csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola nem csak külső és belső felújításon ment át az elmúlt két évben, hanem felszereltsége is folyamatosan bővül az oktatás minőségének emelése, a tanórák érdekesebbé tétele, valamint a tananyag könnyebb elsajátítása érdekében. 

Az évek során több sikeres pályázat segítségével sikerült egy környezetvédelmi laboratóriumot felszerelni a Bethlen Gábor Alap, Csíkszereda Polgármestri Hivatala, valamint Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Ezáltal igyekeztünk megteremteni a környezetvédelmi modulok igényes oktatásának feltételét, a csoportos és egyéni kísérletezés, valamint a szakdolgozatok elkészítéséhez szükséges kísérletek és kutatások lehetőségét. Ezt a laboratóriumot használjuk a biológia és kémia órák alkalmával is mindaddig, ameddig teljesülni fog az az álmunk, hogy a természettudományos tantárgyaknak is külön laboratóriumot, esetleg laboratóriumokat tudunk létrehozni. Addig is folyamatosan igyekszünk bővíteni, gazdagítani eszköztárunkat ezen a téren is.

Az idén a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett pályázat révén, és az iskolánk alapítványa, a Palladis Ars Szövetség által biztosított önrésszel 3850 lej értékben, valamint a Bethlen Gábor Alap 600.000 forint értékű támogatásával sikerült számos, a biológia és kémia tantárgyak oktatásához szükséges eszközöket, készülékeket beszerezni.

Jelenlegi és jövendőbeli diákjaink nevében is hálásan köszönjük a támogatást!

                       Darvas Annamária biológia, és Lapohos Anna-Mária kémia szakos tanárok