2021-10-18

Szaktábor Homoródfürdőn

By webadmin

A csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola építészeti formatervező szakos tanulói szeptember 27 és 29 között szaktáborban vehettek részt a homoródfürdői Hatos villában, Hargita Megye Tanácsának támogatásával.

Az arhitektúrás tanulók számára hagyományosan tanév végén szervezünk szaktáborokat, az idén rendhagyó módon ősszel is megszervezhettük ezt a tevékenységet. Erre azért volt sükség, mert az elmúlt tanévben a járvány miatt szinte minden közösségi tevékenység elmaradt, így nagyon sok közös, emékezetes élményről lemaradtak ezek a tanulók, nem volt alkalmuk egy közösséggé kovácsolódni.

A szaktáborok célja, hogy a tanulók az iskola és a tanóra szigorú keretei közül kilépve szabadabban alkothassanak. A kirándulások során új témákat tárunk fel, melyek ihletet adnak az elkészítendő munkákhoz. Jelen esetben a homoródfürdői , régi diák tábor elhanyagolt épületeit mérték fel a tanulók, ezekről készültek vázlatok, melyek kiindulópontul szolgálhatnak az épületek rehabilitációs terveihez. Ugyanakkor a táj szépsége is egy fontos ihletforrás.

A táborban a  X. és XI. osztályos tanulók az alkotás, rajzolás mellett csapatépítő tevékenységen is részt vehettek, pszichológus vezetésével. A közös bográcsgulyás főzés, az esti tábortűz és a buli szintén olyan közös élmények, amelyek segítettek az osztályközösségeknek egy csapattá kovácsolódni. Köszönet a sok maradandó élményért. Köszönjük  Hargita Megye Tanácsának a tábor szervezéséhez nyújtott támogatást.