2016-04-28

Országos tantárgyversenyen képviselték Hargita megyét iskolánk diákjai

By webadmin

2016 április 18 – 21 között Szörényváron (Turnu Severin) környezetvédelmi országos tantárgyversenyen vett részt Onodi Henrietta, iskolánk XI.B osztályos tanulója miután a megyei szakaszon első helyezést ért el. Felkészítő tanárai Albert Éva és Darvas Annamária, kísérő tanára pedig Székely Bernadett Erzsébet környezetmérnök volt.

Az építőipari országos tantárgyversenyen is, Zilahon, iskolánk diákjai képviselték Hargita megyét. Dobos László XI. és Jánó Áron  XII. osztályos tanulókat Székely Szabolcs mérnök-tanár kísérte el a versenyre. Felkészítő tanáraik Kutas Attila, Pálfi Géza, Tamás Krisztina voltak.

Mindkét helyszínen április 19-én egy 3 órás írásbeli vizsga vette kezdetét, amelyet a diákok 9 órától 12 óráig írhattak meg. A gyakorlati vizsga a harmadik napon volt megszervezve, amelynek részvételi feltétele az írásbeli vizsgán  az ötös jegy elérése volt. A két versenynap között egy pihenőnap állt a diákok és a kísérőtanáraik rendelkezésére, amely keretén belül megismerhették a környék nevezetességeit. Onodi Henrietta az írásbeli vizsgán szerzett eredménye alapján részt vehetett a laborgyakorlati megmérettetésen is, ahol kitűnő eredményt ért el. Jánó Áron az elméleti és gyakorlati vizsga eredményeinek összesítése után országos 15. helyen végzett, Dobos László pedig 4. helyezést ért el, így dícsérettel térhetett haza. Gratulálunk a diákoknak és az őket felkészítő tanároknak is!