2018-06-29

Kiállításmegnyitó a Kós Károly Szakközépiskolában

By webadmin

Csütörtökön, június 14-én, délután 5 órakor került sor a Kós Károly Szakközépiskola immár hagyományossá vált tanévzáró kiállításának megnyitójára, melyet Csíkszereda Polgármesteri Hivatala támogatott. A kiállítás anyagát, az elmúlt évekhez hasonlóan az építészeti formatervező osztályok tanulóinak  munkáiból válogatták a szaktanárok.

„Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra” Weöres Sándor verrsorával indította megnyitó beszédét Albert Gyöngyi Igazgató helyettes. A jelen levő szülők, tanulók, tanárok, meghívottak számára  Tamás Bernadett tanárnő ismertette a kíállított munkákat.  A IX. C osztályosok év elején a “TORNYOK” témát kapták tervezésre és makettezésre, mindenki a saját egyedi utján haladt a téma megvalósításával. Ezekből a munkákból láthatunk néhányat, valamint saját tervezésű és kivitelezésű gyertyatartókat illetve lámpákat, kollázsokat, nonfigurative és figurative festményeket, saját szoba -terveket valamint pont- vonal- folt kompozíciókat.

A X.C osztályosok a nekik éppen aktuális mozaikszerűen megoldott festményeiket állították ki. Ezeken kivül láthatnak még tőlük díszítő jellegű kompozíciókat, tájképeket, különböző tussal és más technikával készült grafika munkákat, ruhaterveket valamint színpadi látványterveket is.

A XI.C osztályosok kiállított alkotásainak egy része csendélet,  több darab pályamunka, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem által meghirdetett  pályázatra készültek. Ezen kívül láthatnak még drapériatanulmányokat, bútorterveket, számítógépes fotómontázsokat, csendéleteket valamint még felmérés reprodukciókat is, megtekinthető még két, a gyerekek által készített nagyobb méretű batikolt textilia is amely, az újonnan, ugyancsak a tanulók által megvalósított fogas alatt kapott helyet.

Mielőtt a jelenlevők elmélyültek volna a kiállított alkotások élvezetében, díjazásra került sor. Azok a tanulók, akiknek legtöbb munkája került kiállításra elismerő oklevelet, valamint hasznos ajándékokat vehettek át, szintén Csíkszereda Polgármesteri Hivatala jóvoltából: Miklós Ákos, Bardócz István, Pál Tamás a IX. C. osztályból, Kósa Adrienn, Péter János, Temérdek Ajnácska a X. C, illetve Nagy Ágota, Sántha Szabolcs és Udvari Bálint a XI. C. osztályból.