2017-10-30

’’Ismerjük meg termézeti értékeinket’’-Élménybeszámoló

By webadmin

A Kájoni János Megyei Könyvtár által meghirdetett  ’’Ismerjük meg természeti értékeinket’’ című pályázatról osztályfőnökünk Albert Éva tanárnő tájékoztatott.

A XI.B Környezetvédő osztályból hárman vettünk részt ezen a versenyen.

Külön dolgozattal jelentkeztünk a versenyre,amelyre 2017.október 18-án került sor.

Salamon Timea a ’’Mohos-tőzegláp’’-ot,Zsók Kinga ’’Kicsi Romlásmezői-tőzegláp’’-ot és Raáb Szabolcs a ’’Hargita-liget’’-et mutatta be.

A vetélkedőn Zsók Kinga és Raáb Szabolcs  I.helyezést ért el,míg Salamon Tímea II.-ik helyezést kapott.Tárgyi ajándékokat kaptunk és oklevelet a munkánkért.

Mindhárman nagyon örültünk,hogy résztvehettünk és hálásak vagyunk a lehetőségért.

’’Valami olyant szerettem volna bemutatni ami kereatív és nem sokan ismerik. Ezért választottam a Hargita-ligetet,ezt a festői környezetben lévő természetvédelmi területet. Volt sok alkalmam kilátogatni erre a helyre és tényleg olyan mintha egy más világba lépnél át. Csak a csend és a patak csobogása hallatszik,egyszerűen lenyügöző. Jó érzés fogott el amikor bemutathattam ennek a helynek nagyon kis részét. Jó érzés volt ott lenni és meghallgatni mások dolgozatát,nagyon sokat tanultunk/tanultam.’ ’-Raáb Szabolcs-XI.B

’’Úgy érzem,hogy ez a vetélkedő alatt sok hasznos dolgot tudtam meg a környezetemről’’

-Zsók Kinga –XI.B

’’Nagyon sok érdekes előadást hallgathattunk,látszott a dolgozatokon,hogy mindenki nagyon sok munkát fektetett bele,és hogy ezeket a diákokat tényleg érdekli a környezetvédelem.Mind nagyon sok tapasztalattal gazdagodhattunk és hálásak vagyunk ezért.’’-Salamon Timea-XI.B

Részletek itt