2017-05-09

HULLADÉKHÍD ÉPíTŐ VERSENY

By webadmin

2017 május 6-án második alkalommal került megrendezésre iskolánkban egy saját rendezésű hídépítő verseny, melynek alapanyagai ez alkalommal háztartási hulladékok voltak. Az előző évben versenyünk témája még laskahíd építő verseny volt. Idén változtattunk ezen, mert a hulladékhíd építés sokkal közelebb áll iskolánk szellemiségéhez, ugyanis intézményünkben három szakon folyik a líceumi oktatás: vannak környezetvédelmi technikusaink, ezért tartottuk fontosnak, hogy a híd hulladékból épüljön, vannak építészeti és formatervező műszaki rajzolóink, ők megálmodják az épületek, építmények formáit és vannak építőipari és épületgépész műszaki rajzolóink, akik megrajzolják és megvalósítják ezeket.

IMG_3384

Az esemény célja, iskolánk bemutatása az általános iskolát végző tanulók számára, egy kellemes délelőtt eltöltése és kreatív munkák készítése volt a mi diákjaink segítségével. Ennek a célnak a megvalósítására a Csíkszereda Polgármesteri Hivatala nyújtott támogatást.

IMG_3379

A versenyre hat általános iskolás csapat jelentkezett, kettő Csíkszeredából, egy Csicsóból, egy Tusnádfürdőről, egy Csíkszentsimonból és egy Madéfalváról. A részvevők  műanyag palackokból, sörös és üdítős dobozokból, kupakokból, szívószálakból kellett ragasztószalag, szilikon pisztoly és egy tekercs spárga segítségével minél szebb és erősebb hídat készítsenek. A munkaidő alatt mindenki jól szórakozott, barátságok és hat nagyon szép hulladékahíd született. A munkák mind nagyszerű műszaki érzékről tanúskodtak, ezért elbíráláskor nehéz dolga volt a zsűrinek, amit Albert Gyöngyi, Márton Ildikó, Tamás Krisztina és Kutas Attila tanárok alkottak. Végül a csíkszeredai „József Attila” Általános Iskola és a csíkcsicsói „Kájoni János” Általános Iskola csapatainak  ítélték oda az első díjat, mivel egyenlő pontszámot értek el. A csíkszentsimoni „Endes József” Általános Iskola a második helyet szerezte meg, a csíkszeredai „Nagy Imre” Általános Iskola, a tusnádfürdői  „Jókai Mór” Általános Iskola és a madéfalvi „Zöld Péter” Általános Iskola osztoztak a harmadik helyen.

IMG_3406

IMG_3399

Eredményhirdetés után közös pizzázás, sütizés és üdítőzés volt az iskola udvarában, ahol kiállították az elkészült munkákat is.

csoportkep-2

Az eseményről úgy a résztvevők, mint a szervezők pozitív tapasztalatokkal távoztak, ezért reméljük, hogy az elkövetkezendő években is folytatjuk ezt a hagyományt.

Kutas Attila- Sándor, mérnök-tanár, a verseny szervezője