2018-05-22

HÍD ÉPÍTŐ HÁZI VERSENY

By webadmin

2018 május 12-én harmadik alkalommal került megrendezésre iskolánkban a „Kós Károly” Hídépítő  verseny. Az esemény célja, iskolánk bemutatása az általános iskolát végző tanulók számára, egy kellemes délelőtt eltöltése és kreatív munkák készítése volt a mi diákjaink segítségével. A verseny szervezésében és lebonyolításában Albert Gyöngyi, Tamás Bernadett és Kutas Attila-Sándor tanárok vettek részt.

A versenyre több általános iskolás jelentkezett, Csíkszeredából, Csíkrákosról, Csicsóból, Kápolnásfaluból és egy Csíkszentsimonból. A részvevők fűzfaágakból, kartonból és üres PET palackokból, spárga segítségével mutatós és stabil hídakat terveztek és valósítottak meg. A munkaidő alatt mindenki jól szórakozott, barátságok és nagyon szép hídak születtek. Az elbíráláskor nehéz dolga volt a zsűrinek, de végül a csíkrákosi Cserei Mihály és  a csicsói Kájoni János Általános Iskola csapatának ítélték oda az első díjat, a csíkszentsimoni Endes  József Általános Iskola csapata lett a második helyezett, és a „Vegyes” csapat lett a harmadik helyezett amelyben a csíkszeredai Nagy Imre Ált. Isk. és a kápolnásfalui Kríza János Ált. Isk. tanulói voltak.

Eredményhirdetés után közös pizzázás és üdítőzés volt az iskola dísztermében, ahol kiállították az elkészült munkákat is.

Az eseményről mind a résztvevők és szervezők pozitív tapasztalatokkal távoztak, ezért reméljük, hogy az elkövetkezendő években ebből hagyomány lesz.

Az anyagi támogatást Csíkszereda Polgármesteri Hivatala biztosította, ezúton is köszönet érte.