2022-10-18

Erdei Iskolában a környezetvédők

By webadmin

2022. szeptember 19- 21 között a környezetvédelem szakos tanulók (IX.B, X.B, XI.B) két napos Erdei Iskolában vehettek részt Homoródfürdőn, ami bővelkedett, mint szaknak megfelelő, mint szórakoztató, csapatépítő programokban. Ez úton is köszönjük Hargita Megye Tanácsának a programokhoz nyújtott támogatást.

A diákok tanáraikkal meglátogatták a Cekend-tetőn működő a Regionális Hulladéklerakó Központot, ahol részletes, hulladékgazdálkodással kapcsolatos tájékoztatást kaptak.  A zord időjárás ellenére sem maradhatott ki a vízelemzés. A tanulók a borvízforrások és a Homoród patak vizének minőségét elemezték gyorstesztek segítségével, majd a kapott eredményeket kiértékelték. Az Erdei Iskola keretében a tanulók, előadásokon vehettek részt, amelyek felkeltették szakirányú érdeklődésüket és kutatásra ösztönözték a tanulókat.

A szabadidős tevékenységekben sem volt hiány: volt közös főzés, sétálás, társasjáték, néptánc és moderntánc oktatás, szinte minden, ami ilyen rövid időbe belefér. Beszéljenek élményeikről a tanulók is.

                                                                                      Darvas Annamária, biológiatanár

„Nekem a cekendi hulladéklerakónál tett látogatás marad emlékezetes, mert élőben láthattuk az elméletben tanultakat, ez sokban megkönnyíti a további elméleti részek megértését, reális és megdöbbentő képet kaptunk a felhalmozódó hulladék mennyiségéről, tárolásáról, lerakásáról.”

                                                                                    Keresztes Réka, XI. B osztályos tanuló

„A denevérekről Onodi Henrietta denevérszakértő tartott előadást. Sok érdekes információt tudtunk meg a táplálkozásukról, szaporodásukról és a denevérekkel kapcsolatos tévhitekről. Az előadást nagyon figyelmesen hallgattuk és előadónak sikerült eloszlatnia mindannyiunkban a tévhiteket.”

                                                                                    Máthé Orsolya-Bernadett, X. B osztályos tanuló

„Számomra érdekes volt a homoródi kirándulásunk, mivel sok új dolgot fedezhettem fel választott szakommal kapcsolatban. A borvízforrások vízének minőségi vizsgálata sok új információt nyújtott számomra. Megismerhettük jobban egymást és a kirándulás tevékenységei alatt igazi környezetvédőnek érezhettük magunkat.”

                                                                                           Szabó Angyalka, IX. B osztályos tanuló