2017-10-06

Cegléd, 2017 szeptember 17-29

By webadmin

Bethlen Gábor Alapítvány Átjárhatóság ösztöndíj program keretében iskolánk öt XI. osztályos, környezetvédelem szakos tanulójának lehetősége volt szakmai gyakorlatát Cegléden végezni a Török János Egészségügyi és Mezőgazdasági Szakközépiskolában.

Változatos programmal fogadták a diákokat, amelyek nemcsak a szakmai fejlődésüket bővítették, hanem a kulturális és hétköznapi életüket is.

Bepillantást nyerhettek az elméleti szakmai oktatásban a helyi diákokkal, vendéglátogatók voltak a megtartott órákon. A gyakorlati oktatás egy több hektáros tangazdaságban zajlott, ahol a diákok az elméleti tudásukat gyakorlatban felhasználhatták. Állattenyésztési és növénytermesztési technológiákat  sajátíthattak el az itt tevékenykedő diákok. Dísznövény termesztés, növénypalánták sértetlen  átültetése és más érdekes tevékenység töltötte ki a diákok napjait a tangazdaság területén.

A szervezők a szabadidő eltöltésére változatos programokat kínáltak. A diákok részt vehettek  az  Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon, az OMÉKO-n, Budapesten.

Megtekinthették a Titanic kiállítást, melynek helyszíne szintén Budapest volt.

Cegléd városában ott tartózkodásunk ideje alatt tartották a Kossuth Toborzót, így a tanulók részt vehettek  ezen a felvonuláson, az esti koncerteken és a huszáravatón.

Szabadprogramként a színházban a ,,Fejedelem” című történelmi bemutatót láthatták, moziban pedig a ,,Kingsman” című filmet.

Tartalmas, élményekben gazdag időt töltöttek a tanulók, sok tapasztalattal, új ötletekkel tértek haza.