2021-11-12

Bővült a környezetvédelmi laboratórium felszereltsége

By webadmin

A környezetvédelmi technikusi képzés négy éve alatt az általános műveltségi tárgyak mellett a szakmai ismereteket modulrendszerben tanulják a diákok elméleti órák, laborgyakorlatok, valamint összevont gyakorlatok formájában. Az elméleti órák és laborgyakorlatok heti 8-10 órát jelentenek, az összevont gyakorlatok az első két évben háromhetesek, tizenegy és tizenkettedik osztályban pedig öt hétre vannak tervezve.

Iskolánkban, a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskolában, az évek során több sikeres pályázat segítségével sikerült egy környezetvédelmi laboratóriumot felszerelni a Bethlehem Gábor Alap, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, valamint Hargita Megye Tanácsának támogatásával, ezáltal igyekeztünk megteremteni a környezetvédelmi modulok igényes oktatásának feltételét, a csoportos és egyéni kísérletezés, valamint a szakdolgozatok elkészítéséhez szükséges kísérletek és kutatások lehetőségét.

Az idén a Hargita Megye Tanácsa által meghírdetett pályázat révén, és az iskolánk alapítványa, a Palladis Ars Szövetség által biztosított önrésszel 3945 lej értékben vásárolhattunk talajtani, valamint vízminőségi vizsgálatokhoz szükséges eszközöket, vegyszereket. A pályázat által megvásárolt eszközöket és vegyszereket a négy környezetvédelmi osztályunk diákjai fogják használni a különböző szakórákon és terepgyakorlatokon. Évente igyekszünk feljavítani eszköztárunkat, amiben a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett pályázatok nagy segítséget nyújtanak. Köszönjük a támogatást!

                                                                                                                                     Lapohos Anna-Mária