2016-07-12

A kitartó munka meghozta gyümölcsét!

By webadmin

Általában egy konferenciára, mint a TUDEK (Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája) és TUDOK (Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája) a résztvevők új információk szerzéséért, érdekes kutatások megismeréséért, ismerkedés céljából és nem utolsó sorban saját munkájuk bemutatásáért vesznek részt. A tapasztalat és barátok szerzése mellett már csak hab a tortán, ha az valakinek az előadását díjazzák. Fontosnak tartom e téren a fejlődést. Nekem ez a bizonyos fejlődés az ez évi országos (TUDOK) konferencián érett be, mivel már három éve, évről-évre részt veszek a  Kutató Diákok Szövetsége által meghirdetett TUDEK-en és eddig mindhárom évben sikerült továbbjutnom a TUDOK-ra is, amely mindig Magyarországon kerül megszervezésre.

tudek-2015_kolozsvar

Számomra ebben az évben volt a nagy áttörés amikor a Szolnokon megszervezett országos konferencián Növény-, gomba- és állattan szekcióban második díjban részesültem. Ettől az eredménytől fellelkesülve jelentkeztem a IX. KutDiák Tudományos Poszterversenyre, melyet a IV. Tudományos Hétvége keretein belül rendeztek meg Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárában, melyről első díjjal térhettem haza. Ugyanott vehettem át az Esszépályázatra beküldött dolgozatomért járó oklevelet és jutalomkönyveket is, ugyanis azon második díjat nyertem.

img_0642

A kitartó munka meghozta gyümölcsét. Köszönettel tartozom ezekért az élményekért és az elért eredményekért mentoraimnak: Osváth-Ferencz Mártának és Vizauer Csabának, akikhez bármilyen kérdéssel fordulhattam. Rengeteget tanultam tőlük a terepi munkáról, valamint egy dolgozat megírásáról. Ugyanakkor köszönöm Lapohos Anna- Mária tanárnőnek hogy felismerte bennem az érdeklődő diákot és elindított ezen az úton, hogy megismertette velem a diák kutatás és a konferenciákon való bemutatás lehetőségeit, hogy mindig segített a felkészülésekben, elkísért és drukkolt értem minden alkalommal.

img_0660

Onodi Henrietta, XI.B