2022-12-09

Képzőművészeti kiállítás

By webadmin

Csütörtökön, december 8-án, délelőtt 11 órakor került sor a Kós Károly Szakközépiskola immár hagyományossá vált évvégi kiállításának megnyitójára, melyet Csíkszereda Polgármesteri Hivatala támogatott. A kiállítás anyagát, az elmúlt évekhez hasonlóan az építészeti formatervező osztályok tanulóinak  munkáiból válogatták a szaktanárok.

Tamás Bernadett tanárnő ismertette a kíállított munkákat.  A IX. C osztályosok év elején a “KAPUK” témát kapták tervezésre és makettezésre, mindenki a saját egyedi útján haladt a téma megvalósításával. Ezekből a munkákból láthatunk néhányat az iskola 20-as termében, valamint saját tervezésű és kivitelezésű plakátokat illetve tájképeket, kollázsokat, nonfiguratív és figuratív festményeket, valamint pont- vonal- folt kompozíciókat.

A X.C osztályosok a nekik éppen aktuális kísérleti jellegű festményeiket állították ki. Ezeken kivül láthatnak még tőlük ornamentika terveket, tájképeket, különböző tussal és más technikával készült grafika munkákat, betűkompozíciókat valamint néhány egy iránypontos belső perspektívát  is.

A XI.C osztályosok kiállított alkotásainak nagy része geometriai jellegű oktató plakát, de ugyanakkor kiállításra kerültek a tussal készült dekoratív munkáik valamit külső perspektívák is.

Mielőtt a jelenlevők elmélyültek volna a kiállított alkotások élvezetében, a fotópályázatra beküldött alkotások díjazására is sor került.

 

Tamás Bernadett tanárnő