2022-06-14

Tettekkel a tisztább környezetért

By webadmin

Csíkszereda Önkormányzata is csatlakozott a 2022. május 30.-án szervezett „Curățăm România” – Tiszta Romániát kampányhoz. A felhívásra reagálva a Kós Károly Szakközépiskola IX.B és X.B osztályos, környezetvédelem szakos tanulói Lapohos Anna-Mária és Darvas Annamária tanárnők kíséretében beneveztek az önkéntes tevékenységre.

Iskolánk több mint 50 fős csapata a Csík Területi Ifjúsági Tanácsával (CSTIT) az Olt keleti partját tisztította meg a Somlyó patak, valamint a Búzás patak Oltba ömlése közötti részen  (a térképen 5., 6., 7. helyszínek). A tevékenység keretén belül 75 zsák szemetet sikerült összegyűjteni. Azt tapasztaltuk, hogy nem a szétszórt hulladék volt sok, hanem az illegális hulladéklerakók okoznak gondot az Olt partjának ezen szakaszán. Több ilyen hulladékkupacot sikerült megszüntetni, és ezáltal szebbé, tisztábbá varázsolni a környezetet.

Az ilyen, és hasonló tevékenységnek nem csak gyakorlati haszna, hanem nevelő, figyelemfelkeltő célja is van. Diákjainkkal együtt reménykedünk, hogy munkánkat mások is megbecsülik, és ezután a kommunális hulladék a hivatalos lerakókba kerül, nem az Olt partjára.

Lapohos Anna-Mária és Darvas Annamária