2021-12-09

KÓS KÁROLY ISKOLANAP

By webadmin

A csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola 2003-ban vette fel a december 16-án született erdélyi építész- polihisztor nevét, ezért minden évben, decemberben szervezzük meg az iskolanapokat.

Az idén, amikor benyújtottuk a pályázatokat a polgármesteri hivatalhoz, még nagyon bizonytalanok voltunk abban, hogy egy év kihagyás után, amikor a járvány miatt a legtöbb rendezvény elmaradt, vajon lehetséges lesz-e újra megszervezni. Ezért különös öröm számunkra, hogy ha kicsit rendhagyó módon is, betartva a szabályokat, de sikerült egy napot az ünneplésnek, szórakozásnak szentelni.

Két tevékenységgel tisztelegtünk iskolánk névadójának emléke előtt, mindkettő előzetes felkészülést igényelt. A plakátversenyen minden osztály együtt készített egy plakátot, melyen Kós Károly életének és munkásságának egy-egy területét jelenítették meg. Az elkészült plakátok az osztálytermeket fogják díszíteni. A Kós Károly vetélkedőn minden tanuló összemérhette a tudását, nemcsak a megszokott kérdésekben, hanem izgalmas, kreatív feladatokban is. Végül sokan sikerélménnyel és díjakkal gazdagodtak, mert osztályonként díjaztuk a legjobban teljesítő három csapatot.

A verseny után az ünnepi készülődésé lett a főszerep, bár néhányan még a plakátokon dolgoztak, a többség kézműveskedésbe kezdett. Karácsonyi képeslapokat és díszeket készítettek a tanulók, amelyekkel feldíszítették az iskola előterében felállított fenyőfát. Majd az osztályok közös Mikulásozással zárták a napot.

Köszönjük Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának a rendezvény megszervezéséhez nyújtott anyagi támogatását.

Ferencz Lilla, pályázati felelős