Zánka

Beszámoló az Egry József Középiskola, Szakiskola és Kollégium csíkszeredai látogatásáról

Részt vettünk a Focus on Britain angol nyelvi vetélkedőn Zánkán

 

  Zánkai vendégek látogattak iskolánkba

 

         November 30-án szabad nap volt, enne ellenére az iskolánkban mégis zajlott az élet, ugyanis ezen a hétvégén került sor a zánkai Egry József Szakközépiskola diákjaiból és tanáraiból álló csapat látogatására. Izgatottan és kíváncsian vártuk a vendégeket. Nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtuk őket, megpróbáltunk olyan programokat szervezni, amelyekkel megismerhetik iskolánkat, városunkat és a környék szépségeit.

Mivel mindkét csapat nagy része tagja volt az iskolája diáktanácsának, ezért már az első perctől kezdve létezett az alap kapocs, ami összekovácsolta a társaságot. Amikor bemutatkoztunk egymásnak és elindultunk megmutatni az iskolánkat, már akkor tudtuk, hogy egy csodálatos hétvége vár ránk. A hivatalos bemutatkozások alatt nem tudtunk már szinte semmi ujat mondani nekik, mert már mindent elmeséltünk menet közben.

 Ebéd után kisétáltunk a csíksomlyói Barátok Feredőjéhez és a városközpontban is sétáltunk egy keveset. Vacsora után esti városnézés következett. Szombaton egy kis körútra mentünk Kézdivásárhely fele. Megálltunk a Nyerges tetőn, Kézdivásárhelyen megnéztünk egy pár jellegzetes udvarteret. Bálványoson ebédeltünk, majd felsétáltunk a Csíszár fürdőkhöz. Ezután a Szent Anna tó és a Mohos tőzegláp következett. Este a csíkkarcfalvi műjégpályán korcsolyáztunk. Hazaérkezés után újra szabad kimenőt kaptunk.

Vásárnap a Gyímesekben kirándultunk, megnéztük az ezer éves határt és meghallgattuk Deáky András bácsi előadását. Délben már búcsúztunk is, mert vendégeinknek indulni kellett haza. Már azt ittlétük alatt tervezgettük, hogy mikor mehetünk mi Zánkára.                                         A rövidnek bizonyuló hétvége alatt bennsőséges kapcsolat alakult ki a két iskola diákjai között. Szoros barátságokat kötöttünk és reméljük, hogy a mi barátságaink is, de a két iskola közötti kapcsolat is fennmarad majd akkor is, amikor mi majd kiballagunk az iskolából.

Sándor Csilla (XI.C) és Incze Annamária (XI.B)

Vellai László Igazgató Úr beszámolója az erdélyi (csíkszeredai) kapcsolatfelvételről

Látogatók a zánkai Egry József Középiskolától