Élmény beszámoló a szegedi kirándulásról – 2018.04.23-2018.04.26.

A hosszú út ellenére nagyon kellemesen csalódtunk a szegedi testvériskola barátságos fogadtatásában. Nagy izgalommal vártuk, hogy találkozhassunk a rég nem látott szegedi diákokkal. Az első program, a városnézés nagyon tetszett mindannyiunknak, mert sokan közülünk nem jártak Szegeden és így láthattuk a szegedi nevezetességeket.

Szerettünk volna több időt tölteni a szegedi diákokkal, de sajnos nem volt erre lehetőség. Lehetőségünk adódott azonban meglátogatni Makón a Makovecz tervei alapján készült épületeket, ezalatt lezajlott az iskolai foci bajnokság is a két testvériskola diákjai között.  Kecskeméten megcsodálhattunk a különböző szecesszió-s épületeket. Örültünk, hogy kaptunk szabad időt, amit fagyizással töltöttünk el.  Emlékezetes marad a bugaci homokpuszta, ahol mezítláb sétáltunk a homokban, majd az idegenvezetővel közösen táncoltunk és énekeltünk.

Szarvason megnézhettük a mini Magyarország makett parkját, ami lenyűgöző volt számunkra, hogy mennyire precízen vannak megalkotva a makettek. Utolsó nap hazaindulás előtt ellátogattunk Gyulára, ahol egy interaktív múzeumban járhattunk az Almásy- kastélyban és kipróbálhattunk sok érdekességet.

A szálloda nagyon jó volt, nagyon finom és változatos ételeket kaptunk, amik nagyon ízlettek. Szívesen maradtunk volna még pár napot, mert nagyon érdekes volt a kirándulás. Köszönjük, hogy fogadtak minket.

Szeretettel a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola diákjai:

Tankó Ildikó és Tompos Ramona – XI C.